TOSKANA – 01.maj

Informacije

 • City Break
 • 28.4. - 5 dana
 • 0 Review
 • Do popunjenosti kapaciteta
 • Do popunjenosti kapaciteta
 • Smeštaj i prateći sadržaji opisani u tekstu
129,00€
Program
Mapa
Pregledi

TOSKANA – 01.maj

Toskana je jedna od 20 regija Italije, nalazi se u njenom središnjem delu. Glavni grad je Firenca, a ostali značajni gradovi su Piza, Livorno, Prato, Sijena, Luka… Toskana je poznata i po zaštićenim predelima i po velikom broju očuvanih starih gradova, zbog čega se na njenom tlu nalazi nekoliko mesta stavljeno na spisak baštine UNESKO-a, a sama regija je jedna od turistički najposećenijih u svetu… Firenca za Italijane, ali i ostatak zapadne Evrope ima veliki istorijski, obrazovni i kulturni značaj, pa je poznata i kao Italijanska Atina. Kao grad sa dobro očuvanim starim gradskim jezgrom i nizom vrednih građevina Firenca je i važno turističko odredište u Italiji. Stari deo Firence je pod zaštitom UNESCO-a. Cinque Terre, neprilagođeni deo obale italijanske rivijere, nalazi se u oblasti Ligurija. Sastoji se pd pet malih naselja: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola, i Riomaggiore.Ovaj deo obale, pet gradića i brda u okolini su zajedno deo Cinque Terre Nacionalnog parka i ujedno su deo UNESCOSvetske baštine.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:* prevoz autobusom turističke klase (visokopodni ili duble decker,klima,audio/video oprema) na relacijama navedenim u programu * smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u Montekatiniju u 1/2 i 1/2+1 sobama * obilaske prema programu (Bolonja – panorama grada) * troškove organizacije i vođenja aranžmana * usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA: *obaveznu boravišnu taksu u Montekatiniju, plaća se na recepciji 1 € po noći.* ulaznice i fakultativne izlete * individualne troškove * putno osiguranje .

Dodatni termini : 10.05. – 14.05.2018. (119€) i 24.05. – 28.05.2018. (119 €)

Organizator putovanja turistička agencija Oktopod.

1

1. dan (petak) Beograd

Polazak iz Beograda sa parkinga kod muzeja 25.maj u 18.00h (za Uskrs 01.Maj u 16:00h) i vožnja do Novog Sada iz koga je polazak u 19.30h (za Uskrs i 01.Maj u 17:30h) sa parkinga ispred Lokomotive. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz usputna zadržavanja radi odmora i graničnih formalnosti…

 • Beograd
2

2. dan (subota) Bolonja – Montekatini

Prepodnevni dolazak u Bolonju. Po dolasku obilazak grada: spomenik Neptunu, bazilika San Petronio, univerzitet, Due Tori, palata Banki, palata Notai, palata Akursio, trg Mađore… Slobodno vreme nakon obilaska. Nastavak putovanja za Montekatini– poznate italijanske banje. Po dolasku smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

 • Montekatini Terme
3

3. dan (nedelja) Montekatini – Cinque Terre (Ćinkve Tere) – Piza - Montekatini

Doručak.Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet kroz Nacionalni park Cinque terre, slikovita sela Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola i Riomaggiore deo su ovog nacionalnog parka. Autobusom dolazimo do mesta La Spezia gde se ukrcavamo na voz, koji nas vozi kroz čaroban pejzaž.Ovo je jedno od najslikovitijih i najpoznatijih mediteranskih mesta. Predviđena je poseta 2 sela. Slobodno vreme za šetnju ili sunčanje na plaži. Povratak u La Speciju i nastavak putovanja ka Pizi. Po dolasku obilazak grada: Krivi toranj, katedrala, krstionica, Kampo Mirakul… Slobodno vreme nakon obilaska. Povratak u hotel. Noćenje.

 • Cinque Terre
4

4. dan (ponedeljak) Montekatini – Firenca

Doručak.Napuštanje hotela.Slobodno vremeili mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska do Firence, grada u kome su živeli i radili Leonardo, Mikelanđelo, Donatelo, Makijaveli, Dante, Bokačo… Obilazak grada: katedrala Santa Maria del Fiore, krstionica Jovana Krstitelja, Trg Sinjori, Galerija Ufici (nije predviđena grupna poseta), most Vekio na reci Arno… Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U kasnim poslepodnevnim časovima polazak ka Srbiji. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku.

 • Firenca
5

5. dan (utorak)

Dolazak u mesto polaska u jutarnjim časovima. (Kraj usluge).

 • Beograd