PRAG – 6 dana – 01.maj

Informacije

 • City Break
 • 27.4. - 6 dana
 • 0 Review
 • Do popunjenosti kapaciteta
 • Do popunjenosti kapaciteta
 • Smeštaj i prateći sadržaji opisani u tekstu
139,00€
Program
Mapa
Pregledi

PRAG – 6 dana – 01.maj

PRAG je glavni grad Češke Republike, na 1000 km severozapadno od Beograda, zauzima površinu od 496 km2 i broji nešto preko milion stanovnika. Godine 1992. UNESCO je staro jezgro Praga (866 ha) stavio pod svoju zaštitu. Vltava je reka koja protiče kroz Prag u dužini od 30 km sa maksimalnom širinom od 330 m. KARLOVE VARI su čuvena češka banja, pod čijim su kolonadama šetale i boravile mnoge poznate ličnosti. Grad koji je u XIV veku osnovao Karlo IV, poznat je po likeru “Karlovarská Becherovka” i fabrici stakla Moser Glass. Suvenir, okamenjena ruža, podsetiće Vas na lepe trenutne provedene u ovom gradiću. DREZDEN je glavni grad nemačke savezne države Saksonija, udolini reke Elbe, 20 km od granice sa Češkom. Zovu ga „Firenca na Elbi“ i čuven je po građevinama iz doba baroka i umetničkim zbirkama. Najpoznatija obeležja grada su: Opera Zemper, palata Cvinger, Bogorodična protestantska crkva, dvorska rimokatolička crkva, državni muzej Drezden. Grad je od 2004. godine bio na listi UNESCO-a zbog građevina iz baroknog perioda ali, sa iste je skinut 2009. godine zbog gradnje modernog mosta sa 4 trake.

TERMINI: 27.04.2018.; 16.05.2018.;

CENA ARANŽMANA OBUHVATA: * prevoz autobusom turističke klase (visokopodni ili duble decker,klima,audio/video oprema) navedenim relacijama *smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto) u hotelu 3* u 1/2, 1/2+1 standardnim sobama. * obilaske prema programu (Prag – panorama grada) * troškove organizacije i vođstva puta * usluge strucnog pratioca grupe tokom putovanja.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA: * ulaznice i fakultativne izlete * individualne troškove * putno osiguranje

Organizator putovanja turistička agencija Oktopod.

1

1. dan (petak) BEOGRAD

Polazak iz Beograda u 19.00h (za 01.Maj u 17:00h) sa parkinga kod muzeja 25.maj i vožnja ka Novom Sadu. Polazak iz Novog Sada u 20:30h (za 01.Maj u 18:30h) sa parkinga kod “Lokomotive”. Lagana vožnja prema granici sa Mađarskom uz usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

 • Beograd
2

2. dan (subota) PRAG – HRADČANI

Dolazak u Prag. Odlazak na veliko razgledanje Hradčana, bez ulaska, uz pratnju stručnog vodiča. Najtoplije preporučujemo udobnu obuću jer, srce starog Praga obilazimo pešice. Prolazimo pored Strahovskog manastira u kom je čuvena biblioteka, prelepe Loretanske crkve, Praškog dvorca Hrad, ući ćemo u katedralu Sv. Vita, stare kraljevske palate, bazilike Sv. Đorđa i po izlasku iz zidina videti Prag kao na dlanu. Lagano ćemo otići do Karlovog mosta da pri samom početku mosta bacimo pogled na našu ambasadu a zatim se upoznamo sa statuama Karlovog mosta. Tu, na sredini mosta pridružićemo se milionima turista i zamisliti želju zagledani u Vltavu, a onda nastaviti prema starom jezgru Praga i do Staromestskih namesti sa čuvenim astronomskim satom Orloj. Preporučujemo i fakultativni odlazak na vožnju brodom po Vltavi. Odlazak do hotela i smeštaj. Kraći odmor od puta i zajednički odlazak gradskim prevozom sa pratiocem grupe do Vaclavskih namjesti. Slobodno vreme za individualna razgledanja i šetnju do povratka u hotel.

 • Prag
3

3. dan (nedelja) PRAG – KARLOVE VARI (fakultativno)

Doručak. Slobodan dan u toku kojeg preporučujemo fakultativni odlazak u Karlove Vari i obilazak čuvene banje i njenih kolonada. Povratak u Prag. Slobodno popodne za individualne aktivnosti. Noćenje.

 • Prag
4

4. dan (ponedeljak) PRAG – DREZDEN (fakultativno)

Doručak. Mogućnost fakultativnog odlaska do bajkovitog Drezdena, grada podignutog iz pepela čije su znamenitosti ponovo izgradjene u retro stilu. Opera Semper koja ponosito krasi Theaterplatz, Palata Zwinger koja će Vas vratiti u vreme vladara Alberta Jakog. Bogorodičina protestantska crkva i Dvorska rimokatolička crkva, koje su se vekovima borile za prestiž medju hrišćanskim vernicima. Priča o Carskoj palati… Slobodno vreme iskoristite za odličan šoping ili šetnju po centru grada do povratka za Prag. Mogućnost fakulativnog odlaska u neku od najpoznatijih praških pivnica u traganju za noćnim provodom. Noćenje.

 • Drezden
5

5. dan (utorak) PRAG

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i individualni obilazak Praga, do polaska za Srbiju. Noćna vožnja preko Slovačke i Madjarske…

 • Prag
6

6. dan (sreda) BEOGRAD

Dolazak u mesto polaska u ranim jutarnjim satima. (Kraj usluga).

 • Beograd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *