Tara, jedna od najlepših planina u Srbiji, nalazi se u zapadnoj Srbiji, u blizini Bajine Bašte i iznad Perućačkog jezera na reci Drini. Na samoj je granici sa Bosnom i Hercegovinom i udaljena je od Beograda oko 180 km. Prosečna nadmorska visina je 1000-1200 m, a najviši vrh Kozji rid je na 1591. mnv Pokrivena je gustim šumama prošaranim proplancima i livadama sa stenovitim liticama, jarugama i pećinama. Klimatski uslovi pogoduju lečenju bronhijalne astme, hroničnog bronhitisa, anemije i jačanju imunološkog sistema. Nacionalni park “Tara” prostire se na površini od 19.750 ha. Taru odlikuje raznovrstan biljni svet, među kojim se ističe Pančićeva omorika, koja se jedino ovde može naći.

TARA - Hoteli u ponudi

HOTEL JAVOR 1*

Depandans “Javor”, kapaciteta 50 ležaja, posluje u sastavu hotela “Omorika”. Neobična arhitektura čini ovaj objekat još privlačnijim, a posebno je prijatan nacionalni restoran sa bogatom trpezom i muzikom uživo u večernjim časovima. U restoran rado svrate i oni koji samo prolaze Tarom, a pogodan je kako za poslovne ručkove tako i za večernji izlazak ili intimnije proslave. Letnja terasa u hladu borova pravo je mesto za predah u šetnjama planinom. Gosti Javora koriste usluge hotela Omorika bez doplate.

HOTEL BELI BOR 2*

Nalazi se na mestu zvanom Radmilovac i udaljen je od hotela Omorika 4,5 kilometara. Povezuje ih asfaltni put i uređena pešačka staza. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne i imaju Tv, telefon, kupatilo i terasu.

Od sadržaja gostima je na raspolaganju:restoran , kafana, aperitiv bar, kongresna sala, disko klub, salon zabave i bioskopsku sala, tereni za mali fudbal, košarku, odbojku i rukomet, prodavnica, ambulanta. Hotel ima sve uslove za kvalitetno izvođenje rekreativne nastave, škole u prirodi i sportskih kampova.

HOTEL OMORIKA 3*

Smešten je na najlepšem delu Tare, Kaluđerskim barama, na 1.000 metara nadmorske visine. Svaka soba ima kupatilo, satelitsku televiziju, direktnu telefonsku liniju.

Od sadržaja gostima je na raspolaganju: restoran, poslastičarnica, banket-sala, VIP-salon, aperitiv-bar, noćni bar, diskoteka, internet, biblioteka, pošta, prodavnica suvenira, TV-sala, bioskop-sala, kongresna sala sa audio-vizuelnom opremom, ambulanta, frizerski salon, salon lepote, zatvoreni bazen (25×12,5 m) sa saunom, trim-kabinet, automatska kuglana, stoni tenis, bilijar, salon igara za decu, sportski tereni za fudbal, tenis, košarku, odbojku, trim-staza u borovoj šumi, dužine 1.600 metara sa spravama za sport i rekreaciju, uređene staze za šetnju u dužini od 10 kilometara, skijaške staze…