Stara planina, visokoplaninski masiv, spada u grupu venačnih planina. Glavni venac dugačak je oko 550 kilometara, i proteže se od Zaječara do Crnog mora. Deo ovog venca označava i prirodnu granicu između Srbije i Bugarske. Stara planina nosi i drugo ime – Balkan, po kome je i celo Balkansko poluostrvo dobilo naziv. Najviši vrh u delu koji zahvata Srbija je Midžor (2.169 metara). Stare planine, koji se proteže kroz Srbiju pripada opštinama Zaječar, Knjaževac, Pirot i Dimitrovgrad. Na Staroj planini vlada umereno kontinentalna klima, modifikovana s obzirom na nadmorsku visinu i položaj planine. Pod snegom je skoro pet meseci godišnje , što stvara idealne uslove za skijanje.

Stara planina - Hoteli u ponudi

HOTEL STARA PLANINA 4*

Hotel Stara planina ima 4 zvezdice prema internacionalnim hotelskim standardima i nalazi se na jednom od najlepših mesta Stare planine – Jabučkom ravništu, na 1.350m nadmorske visine okružen bujnom vegetacijom. Hotel je kapaciteta 380 kreveta u 146 smeštajnih jedinica – dvokrevetne sobe, apartmani i predsednički apartman.

Moderne i veoma udobne sobe i apartmani su opremljeni LCD televizorom, bežičnim Internetom (Wi-Fi), električnim sefom, radnim stolom, mini barom na zahtev gostiju po dolasku, telefonom, fenom za kosu i kupatilom, a većina njih ima i balkon.

Opis smeštajnih jedinica:

Dvokrevetna soba
Za 2 odrasle osobe, francuski ležaj 200×200, tuš/wc, oko 30 m2
Dvokrevetna soba sa sofom
Za 2 odrasle osobe + 2 deteta ili 3 odrasle osobe, francuski ležaj 200×200, udobna sofa za spavanje 145×190, tuš/wc, oko 35 m2
Dvokrevetna superior soba
Za 2 odrasle osobe + 2 deteta ili 3 odrasle osobe, francuski ležaj 200×200 i kupatilo, tuš/wc i LCD televizor na galeriji, te sofa za spavanje 145×190 u dnevnoj sobi, LCD televizor i zasebno kupatilo s tušem/wc-om u donjem nivou, oko 50 m2. Dvokrevetna superior soba na dva nivoa je savršena za porodice ili parove koji žele dodatnu udobnost.
Junior apartman
2 odrasle osobe + 2 deteta ili 3 odrasle osobe, zasebna spavaća soba s francuskim ležajem 200×200 i udobnom sofom za spavanje 145×190 u dnevnoj sobi, 2 LCD televizora, kupatilom s kadom ili tuš kabinom, od 50 do 79 m2. Ovi apartmani su pravi izbor za Vašu porodicu.
Porodični apartman
Za 2 odrasle osobe + 2-4 deteta ili 5 odraslih osoba, apartman na dva nivoa s 2 kupatila; donji nivo s balkonom, dnevnom sobom, udobnom sofom za spavanje 145×190, LCD televizorom, zasebnom spavaćom sobom i visokim plafonom, francuskim ležajem 200×200, LCD televizorom i kupatilom s kadom; galerija s predprostorom, zasebnom spavaćom sobom, tušem/wc-om i LCD televizorom; oko 99 m2. Ako ste u potrazi za Vašim privatnim kutkom, u našem prostranom porodičnom apartmanu osećaćete se kao kod kuće.
Deluxe apartman
Ovaj luksuzni apartman veličine 115 m2 dizajniran je za goste kojima su pored udobnosti potrebne dodatne pogodnosti poput velike dnevne sobe pogodne za manje poslovne sastanke i koktel prijeme, trpezarije s velikim stolom za ručavanje i barom, zasebnim wc-om, te posebnim ulazom za batlera i osoblje za uslugu u sobi. Spavaća soba je prostrana i ima walk-in garderober kroz koji se ulazi u luksuzno opremljeno kupatilo s hidromasažnom kadom i zasebnom tuš kabinom.

Gostima su na raspolaganju tri konferencijske sale, restoran, picerija, bar, dečija igraonica, klizalište, wellness & spa centar sa zatvorenim bazenom, frizerski salon, bankomat, menjačnica, prodavnica, brendirana prodavnica garderobe, parfimerija, apoteka, usluga recepcije 24h i podzemna garaža sa 147 parking mesta. Pravu atrakciju predstavlja prva ski gondola u Srbiji koja ce skijaše prevoziti od hotela do vrha Babin zub, odake polaze ski staze ukupne dužine 13km.

U okviru hotela gosti mogu da uživaju u internacionalnoj kuhinji i tradicionalnim specijalitetima staroplaninskog kraja, po principu švedskog stola za doručak i večeru, kao i A La Carte meniju za ručak. Ljubitelji italijanske kuhinje naći će svoje mesto u piceriji Gondola, a lobi bar je pravo mesto za uživanje u toplim napicima. Hotel u svojoj ponudi ima 3 multimedijalne konferencijske sale, jednu od 100m koja može da primi 80 osoba i deljiva je sistemom pokretnih zidova, kao i dve manje sale od po 40m2 Sale su opremljene svim neophodnim sadržajima za održavanje seminara, team buildinga, poslovnih sastanaka, radionica i sl.

Wellness & Spa centar se prostire na 1.000m2, a boravak u njemu doprinosi relaksaciji i efikasnom oporavku uz:

  • Zatvoreni bazen
  • Hidromasažnu kadu
  • Saunu i hamam
  • Relax zonu sa ležaljkama
  • Masaže i tretmane
  • Fitness salu