Sokobanja je turistička destinacija i oaza zdravlje koja se nalazi u jugoistočnoj Srbiji, smeštena u kotlini koja je okružena planinama Ozren i Rtanj. Sokobanja se nalazi na nadmorskoj visini od oko 400m i ima umereno-kontinentalnu klimu, a samo podneblje zbog velike koncentracije Anjona (negativnih jona) je pogodno za lečenje plućnih oboljenja, bronhijalne astme, hroničnog hepatitis, psihoneuroze, neurastenije, lakše oblike povišenog krvnog pritiska, hronični reumatizam, hronična reumatska i degenerativna oboljenja, išijas, stanja nakon povreda itd… Sokobanja u svojoj turističkoj ponudi ima mnogo izletišta od kojih su najbolja i najpoznatija: Lepterija, Sokograd, restoran “Pećina”, Ozren, Seselačka pećina, izvor Moravice, Grudenjske vodenice, Vrmdžanski grad i jezero…

SOKO BANJA - Hoteli u ponudi

Hotel “Moravica” 3*

Hotel “Moravica” 3*  ima kapacitet smeštaja oko 200 ležajeva u 6 apartmana, 15 jednokrevetnih i 80 dvokrevetnih soba. U sklopu hotela se nalazi restoran sa 400 mesta, salon za bankete, nacionalni restoran, dva aperitiv bara i jedinstvenu kongresnu dvoranu. Gostima u hotelu na raspolaganju su: saloni za odmor, sala za stoni tenis i bilijar, teretana, teren za mali fudbal, košarku, odbojku, kongresna sala sa 220 mesta. Sastavni deo hotela si u “trim staze” i šetalište, što omogućava gostima potpun odmor uz rekreaciju.Hotel objedinjuje u svojoj ponudi hotelske sadržaje i mogućnosti koje prirodno okruženje nudi za aktivan porodični odmor, wellness & spa odmor, za organizaciju raznih manifestacija, “teambuilding”-a, kongresa i seminara.

Hotel Banjica Soko Banja

Smeštaj u BanjiciBanjica ima 105 soba i apartmana. Sobe su prostrane i čiste, a svaka ima kupatilo, kablovsku TV, telefon, bežični internet, a većina i terasu. Skoro sve sobe su u toku poslednje dve godine renovirane.

Hotel Zdravljak Soko Banja

Hotel ZDRAVLJAK se nalazi u centru Sokobanje preko puta autobuske stanice i raspolaže sa 396 ležaja i 6 apartmana. Zbog posedovanje sportskih terena i dva bazena, jedan za rekreaciju a drugu (manji) za terapeutske svrhe, hotel Zdravljak je nosilac banjskog hotelskog turizma.