U periodu razvoja svakog deteta jako je bitna socijalizacija sa drugom decom u školi a i van nje. Kroz interakciju sa drugom decom uz igru i zabavu gradi se sistem vrednosti, stiču uspomene i sklapaju dugogodišnja prijateljstva. Ekskurzije pružaju vašoj deci mogućnost da izlaskom iz zone komfora spoznaju malu dozu samostalnosti i da nauče neke jako važne lekcije. Pored druženja, tu je i školski program predviđen za njihov uzrast, da kroz igru i zabavu spoznaju svet oko sebe, borave u prirodi i nauče nešto novo.

U ekskuzijskoj ponudi agencije BigEnex nalaze se sledeći hotelski objekti:

Hotel JAVOR - Kušići

O Kušićima: Kušići su malo planinsko selo smešteno na planini Javor. Pogodno je za boravak gostiju obolelih od astme i bronhitisa, zbog svoje idealne nadmorske visine (1000 m), zatim ukrštanja vetrova tj.ruže vetrova, koncentracije jona koji povoljno utice na respiratorne organe.
Planina Javor jedna je od najlekovitijih u Srbiji. Najviši vrh (Vasilin vrh) nalazi se na 1.520 metara nadmorske visine.
Ivanjički kraj kome pripada i planina Javor je zanimljiv i zbog prirodnih lepota. Raznovrsnost i bogatstvo biljnog i životinjskog sveta je još jedna od karakteristika. Šume obiluju bukvom, smrčom, hrastom, kao i vrbom,
topolom, javorom i brezom… Planinu Javor i njene staze zdravlja krase divlje borovnice, maline, kupine, jagode…
Deca su u mogućnosti da se u toku ekskurzije upoznaju sa kulturno-istorijskim spomenicima, a jedan od njih je najstarija škola sa internatom u ivanjičkom kraju zajedno sa crkvom koju je izgradio vladika Janja 1833 godine. Do znamenitog zdanja se stiže stazom dugom oko 5km, koja je idealna za duže pešačke ture i dečije aktivnosti na čistom planinskom vazduhu. Na 13 km od Kušića nalazi se etno selo Štitkovo sa kućama brvnarama s kraja 19. i početka 20. veka.
Najstarija kuća iz 1882. godine nalazi se u samom centru sela. Etno selo je pod zaštitom države.
Na putu Javor-Sjenica nalazi se Sjeničko jezero i kanjon Uvca, gde je stanište beloglavog supa, jedno od retkih u Evropi. Moguće je organizovati izlet na Sjeničko jezero, čamcem ući između planina koje obiluju raskošnim pećinskim nakitom. Takođe je moguće i posetiti kanjon reke Uvac i voziti se brodićem sve do ledene pećine.
Nedaleko od Kušića, između Mučnja i Javora nalazi se planina Čemernica na kojoj se odigrala ključna bitka u srpsko-turskim ratovima, okončanim Berlinskim kongresom 1868. kada je Srbiji priznata nezavisnost. Odlučujuća bitka javorsko-kalipoljskog rata kojom je srpska vojska porazila tursku vojsku, i onemogućila njihov prodor prema Ivanjici i Čačku, donela je mnogim srpskim borcima slavu, među njima i majoru Mihajlu Iliću.
Kao interesantne lokacije treba pomenuti i Kameni most preko reke Moravice u Ivanjici koji je sagradjen 1906. godine i Kušića Han sa pocetka XIX veka.

Takodje predlažemo razgledanje Hidrocentrale na Moravici iz 1911. god, čija Simensova turbina radi i dan danas. Zahvaljujući njoj Ivanjica je bila deveti grad u Srbiji koji je dobio osvetljenje.

O hotelu:

Hotel je kompletno renoviran 2010/2011 godine kada je prešao u vlasništvo kompanije “MONA”. Raspolaže sa sobama i apartmanima, smeštaj za decu je sa 3, 4 i 5 kreveta. Svaka soba ima televizor klima uređaj, kupatilo sa tuš kabinom. U objektu postoji velika igraonica koja služi za animaciju i rekreaciju dece, povezana je sa kongresnom salom koja ima video bim i tablu za predavanje. Na drugom spratu hotela se nalazi još jedna prostrana učionica prilagodjena za potrebe nastave u prirodi… Hotel ima veliku TV salu sa kaminom. Tereni se nalaze preko puta hotela u školskom dvorštu (mali fudbal, košarka, odbojka…) a odmah pored hotela uredjena trim staza i staza zdravlja.

ZLATAR- hotel PANORAMA 3*

O planini: Planina Zlatar (najviši vrh Golo brdo 1.627 m), nalazi se između reke Lim, Uvac, Mileševke i Bistrice. U imenu planine Zlatar sažeta su sva njena svojstva: mirisne livade i bistra jezera okružena omorikama i brezama, spoj mediteranske i planinske klime, maksimalan broj sunčanih dana, blagotvorni vazduh obogaćen terpentinom i ozonom, beskrajni vidici… Planina Zlatar po morfologiji, klimi i biljnom pokrivaču odnosno autentičnoj prirodi, svrstava se u značajne turističke regije.

O hotelu:

Nalazi se u srcu borove šume, u alpskom stilu gradnje na nadmorskoj visini 1230 m u samom centru turističke zone Zlatar. Kapacitet hotela je 120-130 ležaja. Struktura soba :1/2, 1/3, 1/4 i 1/5 . Svaka soba ima TV i sopstveno kupatilo Hotel je opremljen recepcijim, restoranom, TV salom, salom za bilijar ,stoni tenis i pikado, zatvorenim bazenom i balon halom.
Wi-fi ima u restoranu i deo oko recepcije.

Neposredno uz hotel nalaze se otvoreni tereni za male sportove / košarka, odbojka, rukomet, mali fudbal/. Ispred hotela se nalazi avantura /adrenalin/ park i namenjen je smima koji vole zabavu, avanturu ili aktivan odmor u prirodi.

Domaći Kutak - Zlatibor

Posetioci Zlatibora mogu da uživaju u raznovrsnoj ponudi. Prvo na šta se svaki gost odlučuje je šetnja pokraj jezera i uživanje u nekom od brojnih restorana i kafića. Takođe, možete uzivati u pešačenju ili vožnji bicikle po nekoj od uređenih staza. Odlazak na pijacu idealan je za upoznavanje sa domaćim i zanatskim proizvodima ovog kraja. Zlatibor poseduje Ski centar Tornik, koji se prostire na nadmorskoj visini od 1100 do 1 490 metara. Tornik je opremljen šestosednom žičarom, kao i sa dva ski lifta. Staze Čigota, Tornik, Ribnica i Zmajevac su pokrivene sistemom za veštačko osnežavanje, pa samim tim Ski centar ne zavisi od vremenskih uslova.
Zlatibor poseduje bogato kulturno – istorijsko nasleđe i izuzetne prirodne atrakcije. Neki od najznačajnijih su: Etno selo u Sirogojnu, selo Mačkat, Stopića pećina, vodopad u Gostilju, Mokra Gora, Spomenik na Kraljevim Vodama, manastiri Rujno,Uvac i Dubrava, crkve brvnare u Dobroselici, Jablanici i Kućanima…
Ovo je samo deo turističke ponude Zlatibora jer, sa svojom okolinom, krije razne prirodne lepote i kulturno – istorijske spomenike. Boravak na Zlatiboru predstavlja savršeno i nezaboravno iskustvo.

O objektu: Domaći kutak se nalazi na 300m od centra Zlatibora u naselju Obudojevica. Sve sobe imaju TV, kupatilo, bežični internet .Sobe su prostrane, dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne, postoje i duplexi / dve odvojene spavaće sobe/ sa pet kreveta, a po potrebi neke sobe su sa sedam i osam kreveta, u zavisnosti od broja korisnika. Obezbedjene su usluge spremačice svakodnevno, a za vaspitače i usluge peškira. U  prizemlju zgrade je restoran 100 mesta, recepcija, kafe bar., diskoteka, višenamenska sala sa 100 sedišta za izvodjenje nastave i zabavnog programa, sportski teren za košarku, odbojku, mali fudbal i tenis.

Za sve dodatne informacije o planu, programu i cenama

kontaktirajte putem telefona ili nam pišite na bigenex@gmail.com