U periodu razvoja svakog deteta jako je bitna socijalizacija sa drugom decom u školi a i van nje. Kroz interakciju sa drugom decom uz igru i zabavu gradi se sistem vrednosti, stiču uspomene i sklapaju dugogodišnja prijateljstva. Ekskurzije pružaju vašoj deci mogućnost da izlaskom iz zone komfora spoznaju malu dozu samostalnosti i da nauče neke jako važne lekcije. Pored druženja, tu je i školski program predviđen za njihov uzrast, da kroz igru i zabavu spoznaju svet oko sebe, borave u prirodi i nauče nešto novo.

U ekskuzijskoj ponudi agencije BigEnex nalaze se sledeći hotelski objekti:

Hotel JAVOR - Kušići

O Kušićima: Kušići su malo planinsko selo smešteno na planini Javor. Pogodno je za boravak gostiju obolelih od astme i bronhitisa, zbog svoje idealne nadmorske visine (1000 m), zatim ukrštanja vetrova tj.ruže vetrova, koncentracije jona koji povoljno utice na respiratorne organe.
Planina Javor jedna je od najlekovitijih u Srbiji. Najviši vrh (Vasilin vrh) nalazi se na 1.520 metara nadmorske visine.
Ivanjički kraj kome pripada i planina Javor je zanimljiv i zbog prirodnih lepota. Raznovrsnost i bogatstvo biljnog i životinjskog sveta je još jedna od karakteristika. Šume obiluju bukvom, smrčom, hrastom, kao i vrbom,
topolom, javorom i brezom… Planinu Javor i njene staze zdravlja krase divlje borovnice, maline, kupine, jagode…
Deca su u mogućnosti da se u toku ekskurzije upoznaju sa kulturno-istorijskim spomenicima, a jedan od njih je najstarija škola sa internatom u ivanjičkom kraju zajedno sa crkvom koju je izgradio vladika Janja 1833 godine. Do znamenitog zdanja se stiže stazom dugom oko 5km, koja je idealna za duže pešačke ture i dečije aktivnosti na čistom planinskom vazduhu. Na 13 km od Kušića nalazi se etno selo Štitkovo sa kućama brvnarama s kraja 19. i početka 20. veka.
Najstarija kuća iz 1882. godine nalazi se u samom centru sela. Etno selo je pod zaštitom države.
Na putu Javor-Sjenica nalazi se Sjeničko jezero i kanjon Uvca, gde je stanište beloglavog supa, jedno od retkih u Evropi. Moguće je organizovati izlet na Sjeničko jezero, čamcem ući između planina koje obiluju raskošnim pećinskim nakitom. Takođe je moguće i posetiti kanjon reke Uvac i voziti se brodićem sve do ledene pećine.
Nedaleko od Kušića, između Mučnja i Javora nalazi se planina Čemernica na kojoj se odigrala ključna bitka u srpsko-turskim ratovima, okončanim Berlinskim kongresom 1868. kada je Srbiji priznata nezavisnost. Odlučujuća bitka javorsko-kalipoljskog rata kojom je srpska vojska porazila tursku vojsku, i onemogućila njihov prodor prema Ivanjici i Čačku, donela je mnogim srpskim borcima slavu, među njima i majoru Mihajlu Iliću.
Kao interesantne lokacije treba pomenuti i Kameni most preko reke Moravice u Ivanjici koji je sagradjen 1906. godine i Kušića Han sa pocetka XIX veka.

Takodje predlažemo razgledanje Hidrocentrale na Moravici iz 1911. god, čija Simensova turbina radi i dan danas. Zahvaljujući njoj Ivanjica je bila deveti grad u Srbiji koji je dobio osvetljenje.

O hotelu:

Hotel je kompletno renoviran 2010/2011 godine kada je prešao u vlasništvo kompanije “MONA”. Raspolaže sa sobama i apartmanima, smeštaj za decu je sa 3, 4 i 5 kreveta. Svaka soba ima televizor klima uređaj, kupatilo sa tuš kabinom. U objektu postoji velika igraonica koja služi za animaciju i rekreaciju dece, povezana je sa kongresnom salom koja ima video bim i tablu za predavanje. Na drugom spratu hotela se nalazi još jedna prostrana učionica prilagodjena za potrebe nastave u prirodi… Hotel ima veliku TV salu sa kaminom. Tereni se nalaze preko puta hotela u školskom dvorštu (mali fudbal, košarka, odbojka…) a odmah pored hotela uredjena trim staza i staza zdravlja.

ZLATAR- hotel PANORAMA 3*

O planini: Planina Zlatar (najviši vrh Golo brdo 1.627 m), nalazi se između reke Lim, Uvac, Mileševke i Bistrice. U imenu planine Zlatar sažeta su sva njena svojstva: mirisne livade i bistra jezera okružena omorikama i brezama, spoj mediteranske i planinske klime, maksimalan broj sunčanih dana, blagotvorni vazduh obogaćen terpentinom i ozonom, beskrajni vidici… Planina Zlatar po morfologiji, klimi i biljnom pokrivaču odnosno autentičnoj prirodi, svrstava se u značajne turističke regije.

O hotelu:

Nalazi se u srcu borove šume, u alpskom stilu gradnje na nadmorskoj visini 1230 m u samom centru turističke zone Zlatar. Kapacitet hotela je 120-130 ležaja. Struktura soba :1/2, 1/3, 1/4 i 1/5 . Svaka soba ima TV i sopstveno kupatilo Hotel je opremljen recepcijim, restoranom, TV salom, salom za bilijar ,stoni tenis i pikado, zatvorenim bazenom i balon halom.
Wi-fi ima u restoranu i deo oko recepcije.

Neposredno uz hotel nalaze se otvoreni tereni za male sportove / košarka, odbojka, rukomet, mali fudbal/. Ispred hotela se nalazi avantura /adrenalin/ park i namenjen je smima koji vole zabavu, avanturu ili aktivan odmor u prirodi.

Domaći Kutak - Zlatibor

Posetioci Zlatibora mogu da uživaju u raznovrsnoj ponudi. Prvo na šta se svaki gost odlučuje je šetnja pokraj jezera i uživanje u nekom od brojnih restorana i kafića. Takođe, možete uzivati u pešačenju ili vožnji bicikle po nekoj od uređenih staza. Odlazak na pijacu idealan je za upoznavanje sa domaćim i zanatskim proizvodima ovog kraja. Zlatibor poseduje Ski centar Tornik, koji se prostire na nadmorskoj visini od 1100 do 1 490 metara. Tornik je opremljen šestosednom žičarom, kao i sa dva ski lifta. Staze Čigota, Tornik, Ribnica i Zmajevac su pokrivene sistemom za veštačko osnežavanje, pa samim tim Ski centar ne zavisi od vremenskih uslova.
Zlatibor poseduje bogato kulturno – istorijsko nasleđe i izuzetne prirodne atrakcije. Neki od najznačajnijih su: Etno selo u Sirogojnu, selo Mačkat, Stopića pećina, vodopad u Gostilju, Mokra Gora, Spomenik na Kraljevim Vodama, manastiri Rujno,Uvac i Dubrava, crkve brvnare u Dobroselici, Jablanici i Kućanima…
Ovo je samo deo turističke ponude Zlatibora jer, sa svojom okolinom, krije razne prirodne lepote i kulturno – istorijske spomenike. Boravak na Zlatiboru predstavlja savršeno i nezaboravno iskustvo.

O objektu: Domaći kutak se nalazi na 300m od centra Zlatibora u naselju Obudojevica. Sve sobe imaju TV, kupatilo, bežični internet .Sobe su prostrane, dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne, postoje i duplexi / dve odvojene spavaće sobe/ sa pet kreveta, a po potrebi neke sobe su sa sedam i osam kreveta, u zavisnosti od broja korisnika. Obezbedjene su usluge spremačice svakodnevno, a za vaspitače i usluge peškira. U  prizemlju zgrade je restoran 100 mesta, recepcija, kafe bar., diskoteka, višenamenska sala sa 100 sedišta za izvodjenje nastave i zabavnog programa, sportski teren za košarku, odbojku, mali fudbal i tenis.

Vila Big Enex Zlatibor

Dečije odmaralište „Big-Enex“ pravi je izbor za smeštaj dece i organizovanje rekreativnih nastava. Vila je smeštena preko puta ski staze, odakle se pruža predivan pogled na Zlatiborsko naselje, deo njegovih livada i obližnju borovu šumu. Od centra je udaljeno oko 500 metara. Raspolaže višekrevetnim sobama sa kupatilom (1/4 i 1/6). Na prvom spratu su sobe apartmanskog tipa – dve spavaće sobe sa predsobljem i kupatilom, a na drugom spratu su sobe sa kupatilom. Svaka soba ima televizor. Posebno ističemo da poslujemo po „Hasap“ sistemu (međunarodni standard za proizvodnju bezbedne hrane). Vila ima lep restoran sa posebnim delom predviđenim za održavanje nastave i večernje animacije.Takođe raspolaže i sportskim terenom za košarku, odbojku i mali fudbal, dvorištem sa pečurkom, ljuljaškama i klackalicama, što omogućava dodatnu zabavu za decu.

Za sve dodatne informacije o planu, programu i cenama

kontaktirajte putem telefona ili nam pišite na bigenex@gmail.com